Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Seyyid Burhaneddin Hz.- KAİSAREİA


Selamlar sevgili ve saygıdeğer takipçilerim :)

Yaklaşık iki aydır sevgili ablam Dizimanyaq ve bir tanecik yeğenim Mini’nin yanındayım Kayseri’de. Birlikte olamamanın acısını çıkardık bol bol şu iki ayda. Yabancı dizi hayranı ( Her ne kadar ablam bol kanlı, vampirli,zombielileri sevse de benim tercihim belli!!!) iki kardeş olarak Vampir Günlükleri’den Chuck’a; True Blood’dan hayranı olduğum The Big Bang Theory’ye kadar çok geniş bir izleme skalamız mevcut bizim efendim! (The Big Bang’deki Sheldon’un benim için önemini vurgulamak isterim..! Jim Parsons değil Sheldon!!!)

Geceleri dizilerin dibine vuran iki kardeş gündüzleri de Kayseri’nin ve tarihinin tadını çıkardı sevgili turizm-severler…Hem de anneleriyle birlikte!!! Alışveriş merkezi ziyaretlerimizin yanı sıra, ulvi ziyaretlerimiz de oldu elbette.Kayseri’de türbeler de önemliymiş öğrendiğime göre. Şehir merkezinin dört bir yanı bu şehir için önemli Zat’ların türbeleriyle dolu. (Evimizin dibinde ara sokakta yer alan “Helvacıdede Türbesi” mesela)

Bu türbelerden birini ziyaret ettik bayramın birinci günü. (Eee malumunuz gurbetlikte akraba ziyareti mevcut değil.) Erciyes’in zirvesinin vermiş olduğu maddi haz şöyle dursun; manen rahatlamanın en önemli adresi Mevlana’nın hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nin Türbesi…

Bu türbenin yanı başında ve çıkışa doğru yol boyunca Kayseri Eski Mezarlığı uzanıyor. Sanki türbe ve mezarlar bir camiinin Seyyid Burhaneddin imamlığında saf saf olmuş cemaatini hatırlattı bana. Çok geniş bir alana yayılmış olan türbenin bahçesinde bir vakfın da bulunduğunu öğrendim. Ramazan’da kurulan aşevi dışında bu geniş alanda İslami eserler, tespihler, seccadeler ve bilumum “Kayseri Hatırası” hediyelik eşyaları uygun fiyata bulabiliyoruz sevgili takipçiler. ( Bir çoğunu da edindim Manisa’ya dönmeden! “Kayseri! Kayseri!” diye havamı basacağım Manisalılara!)

Şimdilik “Gezmeye devam!” derken; sizler için de kendim için de Seyyid Burhaneddin Hz.hakkında  biraz bilgi edinmeye çalıştım!

Şimdilik “Hoşçakalın” der Balkanlar’ın rüzgarı Bayan Meraklı ve sizleri manevi rüzgara emanet eder!

Seyyid Burhaneddin Hazretleri:

Seyyid Burhaneddin, Mevlevi kaynaklarında; velilerin ve gerçeği arayanların tacı, temiz ve arif kişilerin özü, kılı kırk yaran (müdekkik), keşif ve sırlar sahibi, Allah’a güvende ve hâkimiyette sebatlı, ilahi bilgide (marifette) taşkın deniz, meczûbların övündüğü gibi saygı değer ifadelerle anılmıştır. O, gerçekleri iyice araştırıp tetkik ettiğinden “ Muhakkik “insanların kalplerinden geçen gizli sırları keşif yolu ile bildiğinden de, “Seyyid-i Sırdân “ lakapları verilmiştir.
Kayseri’de vefat eden ve kendi adı ile anılan mezarlıkta türbesi bulunan Seyyid'in hayatı hakkında kesin ve geniş bilgiye sahip değiliz. Anne ve babasının adını bile bilmiyoruz; hakkındaki bilgiler bazı menakıb kitaplarının kapalı perdeleri arasında örtülü kalmaktadır. Onun hayatı hakkında bilgi veren en eski kaynaklar, Mevlana’nın oğlu Sultan Veled’in (ö. 1312) "İbtidaname" adlı Mesnevîsi, Feridun b. Ahmed Sipehsalar’ın (ö. 1312) Risale’si ve Mevlana’nın torunu Çelebi Arif'in müridi olan Ahmed Eflâki'nin (ö. 1360) Menakıbü’l-Arifîn adlı eserleridir.

SEYYİD BURHANEDDİN HAZRETLERİNİN KAYSERİ’DEKİ BİR KERAMETİ

Seyid Hazretlerine Kayseri’de Talas’tan bir kız öğrenci derse geliyordu. Birgün, kızın babasına komşuları dedikodu yaparak, “genç ve yetişmiş bir kızı, bekar bir hocaya nasıl gönderiyorsun?” dediler. Kızın babası, hocasının yaşlı bir evliya olduğunu, böyle düşünmekle, ona iftirada bulunduklarını söyledi. Sabahleyin de kızını yine hocasına gönderdi. Kız, gelip hocasının karşısına geçince, hocası ona bir paket vererek, bunu babasına götürmesini söyledi. hiçbirşeyden haberi olmayan kızcağız, paketi alarak tekrar Talas’a döndü. Emaneti babasına verdi. babası açtığında bir ateşin yanmakta olduğunu ve ortasında da bir demet pamuğun ateşin içinde yanmadan durduğunu gördü. Akşamleyin komşularının yaptığı ayıp Hocaya malum olmuş ve bu hareketiyle onlara cevap vermişti. Durumu dedikoducu komşulara kızın babası gösterdi. Hepsi gelip Seyyid Hazretlerinden özür dilediler. Ancak, Seyyid Hazretleri bir daha o kızı dersine kabul etmedi.

16 Ağustos 2012 Perşembe

Teknoloji Uzmanı Kedi Pati

Bugün bir ürün inceleme videosu gördüm, hayatım değişti :)

İnceleme videolarında da bir standart var malum. Öncelikle bir adet son teknoloji telefon edinilir. Daha sonra mümkünse kendinizi çok göstermeden, telefonun ön planda olduğu bir kadrajla telefonun sağı solu gösterilir. Daha sonra da özelliklerine geçilir. Bunların hepsini yapan kişi bir insandır, ekranda da el, kol ve telefondan başka bir şey pek göremeyiz.

Bugün gördüğüm videoda ise bu az önce anlattığım standart şeyleri bir kedi yapıyordu. Yanlış okumadınız, kedi diyorum. Adı Pati’ymiş dünyalar güzelinin. Kutudan USB mi çıkarmadı, scroll yapıp kanal mı açmadı, radyo kanallarını mı seçmedi, neler neler.

Telefonun özelliklerini ve incelemesini seyretmek bir yana, gözünüzü Pati’den alamıyorsunuz, çok acayip.

MaxiPlus5 hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Ve Nihayet...!

Aylardır aranan kaçak ikili Mesut Temizkan ve öğrencisi Aslı, aylar sonra Sakarya’da bir köyde saklandıkları evde nihayet yakalandı… Sakarya’da Söğütlü ilçesinde bir okulda Fen ve Teknoloji dersi öğretmenliği yapan Mesut Temizkan tarafından 4 ay önce, tedavi için gittiği diş hastanesinden kaçırılan 14 yaşındaki Aslı’dan o tarihten beri haber alınamıyordu. Köy evinde bulunan öğrencisi A.A.’da ailesine gitmek istememesi nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya il Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Kocaali ilçe adliyesine sevk edilen öğretmen Mesut Temizkan yaklaşık 7 saat süren sorgulaması sonrasında tutuklanarak Sakarya Cezaevine gönderildi. Öğretmenin adliyeden çıkışı sırasında jandarmanın sıkı güvenlik önlemi aldığı dikkat çekerken İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de habercilerin görüntü almamaları için gazetecileri engelledi. Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan öğretmen Mesut Temizkan’ın tanınmamak için sakal bıraktığı görüldü. Öğretmeniyle birlikte 115 gün yaşayan A.A.’da ailesine gitmek istemeyince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Öğrenci jandarma ekipleri tarafından Adapazarı’na götürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya il Müdürü Kerem Toprak, A.A.’nın Adapazarı’ndaki sevgi evlerinde koruma altına alınacağını ve psikolojik destek verileceğini söyledi.

10 Ağustos 2012 Cuma

LÖSEV Gönüllüsü Olmak Bir Ayrıcalıktır...

Büyük LÖSEV Ailesi, lösemili&kanserli çocuk ve ailelerin bu zorlu mücadelede yalnız olmadıklarını göstermek için sevgi ve azimle çalışan bir vakıftır. LÖSEV kurulduğu 1998 yılından bugüne dek faaliyetlerini duyarlı kişi ve kuruluşların destekleri ve binlerce GÖNÜLLÜSÜ’nün katkılarıyla gerçekleştirmiş; Türk halkının konu hakkında daha bilinçli ve duyarlı olmasıyla beraber tedavide %91'lere çıkardığı başarısını %100’e çıkartmayı hedeflemiştir.

LÖSEV'e gönlünü veren gönüllüler LÖSEV’in her etkinliğinde aktif rol almakta, vakıf çalışmalarına aktif katılım göstererek çocukları hayata bağlamaktadırlar.


Yüreğinde paylaşım ve sevgiye yer olan herkesi Lösev gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.


Lösev gönüllüsü olabilmek için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli: http://bit.ly/losevgonullusu
Lösev’i Facebook’ta takip etmek için: www.facebook.com/losev0660
Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile paylaşımlarınızla destekleyebilirsiniz.

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

9 Ağustos 2012 Perşembe

Polisiye bir görev...! : "Bil Bakalım Ben Kimim !!??"(MİM)



Selamlar,

2 ay aradan sonra tekrar birlikteyiz. Ben ülkenin göbeğinde tatilimi tamamlamaya çalışırken iki tane ödevim olmuş. Hemen yapalım..!

Bu ödevlerden birisini sevgili doctorsherLock vermiş saygıdeğer mimseverler..Ona teşekkürlerimi sunarak şu tatil rehavetini, yazı biter bitmez aceleyle tekrar edinmek şartıyla, üzerimden atıveriyorum…!

Tek kelime mi, bir paragraf mı ne kadar yazsam bilemedim. Zordur bir insanı anlatmak-ki bunu kendisinden ve diğer arkadaşlardan ben de bekliyorum.. (MİM !)

Sherlock’un eğlenceli mi, mesafeli mi ( bayan meraklı buna “cool” demeyi uygun görür) olduğuna karar veremedim..Yazılarından anladığım kadarını klavyem döker ancak. Sherlock’un iyi bir yabancı dizi ve film takipçisi olduğunu düşünüyorum. (“Sherlock Holmes hayranıdır.” diye kesip atmak abesle iştigal olurdu.) Ondan fikir alabileceğimi düşünüyorum sıkı bir yabancı dizi takipçisi olarak. Bir bey arkadaşımız olarak magazinle de ilgili kendisi..İlginç..

Bu yazdıklarım dışında ismi hakkında bir tahminim var (Belki gizlemek ister saygısıyla bu parantez açıldı.) Yaş konusuna kendim için de girmezdim, her zaman için R.S (?), Sherlock için de tahminim yok.

Sonsöz: Doğal bir gizem..

Dediğim gibi : Kısa bir süredir sizlerleyim. Sürç-ü Lisan ettiysem affola…!