Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

1 Haziran 2015 Pazartesi

GELELİM FASÜLYENİN FAYDALARINA!



Ben dedim size değil mi ama; “kurufasülye” diye!? “Fukara yemeği” olarak uzun yıllar tanınan bu müthiş yiyecek, bir süredir “lüks” sınıfına tabi oldu bildiğiniz üzere..Artık lüks restoranlara gidip “senfoni dinletilerek yemlenmiş tavuğun suyuyla buharda pişmiş pirinç yatağında kurutulmuş Konya fasülyesi” yiyeceğiz garanti! Heyecanlanmayın yahu! Bizim pilav üstü kuru fasülye bu…

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) sağlığımızı ilgilendiren bir araştırmaya imza atmış. Bu araştırmaya göre özellikle kış aylarında bizi bizden eden enfeksiyon hastalıklarının (Benimki baharda oldu ya neyse!) geç iyileşmesinin temelinde çinko eksikliği yatıyormuş. “Geçen gün soğan doğrarken elimi kestim, hala iyileşmedi!” diye yanıp yakılanlarında sorununun temelinde çinkonun yoksunluğu yatıyormuş! Sebzeleri de haşladığınız zaman suyunu mutlaka kullanın demiş bu araştırma! Sebze seviyorsanız sıkıntı yok; ama etçil arkadaşların “Poff!”unu duyar gibiyim! Hatta bazılarınız “Gelin olana kadar yarası geçer ehuehue..” diye sulandırabilirsiniz! Sulandırmayın! Sebze suyu tüketin!

Yiyecekleri mümkün olduğunca az ısıyla yapacakmışız bir de! Vitaminleri, minareleri ölüyormuş!  Ahhh benim bu ileri görüşüm! Ah benim engin beslenme bilgim! İşte size çiğköfte!


Benim enfeksiyon baharda oldu baharda! Zamanlama hatası…