Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

25 Mart 2013 Pazartesi

OOO PİTİ PİTİ !!!!







Yorgun bir günün ardından merhaba herkese sevgili takipçiler!

Parmağımı kıpırdatıp da büyü bile yapacak halim yok aslında!!! Ne mi yaptı bugün bayan meraklı? Rahattan rahatsız olmuş olacak ki;(Başka bir şekilde ifade etmek istemedim artık!) kalktı üniversite sınavına girdi..!

Hayır efendim maalesef artık 18’imde değilim! İngiliz Edebiyatı bitirdim, müzikolojiyi saymazsak ikinciye girmeye çalışıyorum..Çalışıyor muyum??? Yok yahu ne çalışması? Kitabın kapağını aralamadım! Şaka değil bu cidden sıfır çalışmayla girdim. Yapabildim mi? Sanırım yapabildim ve yapabilmiş olmaktan korkuyorum! Çünkü artık vize-final olayını göze alamıyorum sanırım. Konu o değil de; bugün artık eski nesil olduğumu fark ettim..Herşey değişmiş sistemle ilgili. Herşey!

Küpelerimizden saatlerimize, kemerlerimizden hızmalarımıza kadar her şeyimizi aldılar! Seneler önceki deneyimimde anneme: “Unutturma da yanıma kalemimi, silgimi alayım..” dediğimi dün gibi hatırlıyorum. Oysa ki dün akşam o cümle, “Unutturma da yanıma kalem, silgi falan almayayım ha!” olarak değişti! ÖSYM bizim için her şeyi düşünmüş!!! Bir plastik kutu içinde, kalem, silgi, kalemtraş, sümüklüler için peçete, ve hatta şeker vardı. ( Okunmamış olma ihtimaline karşı sınavdan önce üzerlerine bizzat okudum arkadaşlar!)

Güvenlik deseniz full! Sınıflar kamerayla takip altında, adımıza düzenlenmiş kitapçıkların üzerine imzalarımız yerine geçen barkodlar, gözetmenler bir kimlik resmimize, bir giriş belgesi üzerindeki resmimize ve bir de suratımıza derin derin bakıyorlar! Ve bunu dört-beş kere yapıyorlar..Öyle ki artık “Birine mi benzettin hocam?” diye soracaktım! Ya da diğer ihtimal, “Bana mı benzetemedin…???”

Sorular deseniz çok değişmiş! Dağılımlar değişmiş..30 Türkçe sorusu yapıp çıkmayı planlayan ben, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını görünce pişmiş kelleyle yarıştım sırıtma konusunda! Az mı? Yabancı Dil mezunu, yani safkan sözelci olarak kafadan 5 soru kaptım!!!

Sözün kısası, okul hayatım boyunca parlak sayılabilecek bir öğrenciydim. Özlediğim bir deneyimmiş bu olay! E tabi bir de kusursuz genlerim var efendim! Ortam en fazla 23 yaşında; ben taş çatlasın 20!!!

4 yorum:

  1. :) :) Geçmişler olsun demek lazım galiba.
    Evet çok şey değişti, değişmiş. Değişiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Bütün gençler herşeyin farkındaydı. Sistem üzerine eğitilmişler. Aralarındaki en tecrübesiz bendim sanırım...:))

      Sil
  2. ben de tek soru çözmeden fantezi olsun diye girdim, sınav sistemi baya değişmiş. açıkçası daha zor geldi ya da ben hamlamışım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kolay geldi, işte sorun orada. Belki de ben yanıldım! Teşekkür ederim yorumunuz için...

      Sil