Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

10 Haziran 2012 Pazar

DÜKKANINDA EKMEKLE YAKALANAN KASAP KENDİNİ SAVUNDU : SADECE YİYİCİYİM..!!!!


1 Temmuz 2012’den itibaren çok güzel bir yasa yürürlüğe giriyormuş. Güzel geliyor çünkü benim gibi bir içtiği bardaktan bir daha zor içen hijyen manyağı tiplerin gönlü hoş, ruhu rahat tutulmalı dostlar ! Tahmin ettiğiniz üzere yasamız “ekmek yasası”…

Bu sevimli yasaya göre ekmek öyle her yerlerde satılamayacak. Manav kardeş sat sen paşa paşa mevsim domatesini, Finike portakalını ! Kasap ağabeycim sen de danalarınla, kuzularınla ilgilen ! Boşver sen ne karışırsın ekmeğe ??? Aman ! Alınmayın esnaf kardeşlerim biz sade vatandaşlar da öyle dokunamıyoruz artık ekmeklere, gözümüzle seçiyoruz ! Hatta fırınlardan bakkallara ekmek taşıyan biraderim bile elinde eldivenle yapacakmış bu işi. Sadece kahvaltıda tükettiğim 2 dilim ekmekle nefes almaya devam eden bir tüketici olarak konunun en faydalı yanına geleyim hemen : Obezite !

Ekmek az tuzlu, bol kepekli olacakmış sevgili ekmekseverler... Kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri gibi ekmeğin envai çeşidi 300 gram yerine en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram artırılmak suretiyle piyasaya sunulacakmış. Yani bakkala gidip “Bana bir kutu kola,bir orta boy ekmek.” deme günleri geliyor 1 ay sonra ! Düşük tansiyonlu bir bünye olarak, tansiyonu tepelerde dolaşanlara da mutlu haber : Ekmekteki azami tuz oranı yüzde 1,5'e indirilirken kepek oranı da artırılıyor.

Mahallemin hipermarketzede bakkal amcası eline eldiveni takar mı bilmem ama; diyebileceğim bir cümle : Hayaldi gerçek oldu !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder