Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

8 Haziran 2012 Cuma

If my prolonged guests go away....***






Eeee yaz geldi..Tatil zamanı ! Çaldığım müzik grubundan iki hafta izinliyim. Artık İstanbul’da Boğaz’ı gezmek, Kayseri’de mantı ve pastırma yemek zamanı :) İstanbul’u az çok bilirim ama Kayseri hakkında biraz araştırma yaptım. Bu konuda rehberim ve ablam Dizimanyaq’a çok güvenirim orası ayrı; ama meraklı ve planlı bir bünyeye sahibim Balık burcu mensubu bir vatandaş olarak. İlerleyen postlarımda tatil izlenimlerimi sizlere aktaracağım. Ve de uzatmalı misafirlerimiz giderse*** ancak izlenimlerim oluşma fırsatı bulacaklar :)

 İşte Kayseri’den birkaç gezmelik mekan :)



Şahmelik Kalesi: Develi ilçesinin Şahmelik köyü yakınlarındadır. Romalılar döneminde yapılan kale, Bizanslılar tarafından da kullanılmıştır. Günümüzde harab vaziyettedir


Melik Gâzi Türbesi: Pınarbaşı ilçesine bağlı Melik Gâzi köyündedir. On ikinci asırda yapılmıştır. İki katlı olup, alt katta lahid odası, üst katta ise sandukaların bulunduğu oda vardır. Türbenin dış yüzü tuğlalarla kaplıdır. Tuğlalar geometrik desenler biçiminde dizilerek güzel bir görünüm kazandırılmıştır.


Bayramhacı Kaplıcası: Kayseri’ye 80 km uzaklıkta Bayramhacı köyü yakınlarındadır. Romatizmal rahatsızlıklara, gut hastalığına ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarında faydalıdır. İçme kürleri karaciğer ve safrakesesi hastalıklarına iyi gelir. Kaplıca yanında tesisleri vardır. 


Yeşilhisar İçmesi: Yeşilhisar ilçesine 11 km uzaklıkta, Kayseri-Niğde yolu üzerindedir. Mîde ve barsak rahatsızlıklarına faydalıdır. Kaplıca yanında tesisleri vardır.

 


*** Başlık başka dilden olmak zorundaydı ! :)

6 yorum:

  1. Başlık neden başka dil anlamadım :D Biz bekliyoruz bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. Gezdireceksin bana buraları herhalde :):) Evde biri bizi gözetliyor o yüzden :D

    YanıtlaSil
  3. Gezi listeme alınmıştır efenim..:))

    YanıtlaSil
  4. İyi tatiller o zaman :) Benim de listemin başında,bir gidebilirsem...!:)

    YanıtlaSil