Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

11 Haziran 2012 Pazartesi

"123456" kombinasyonunu İtalyan Mafyası mı buldu ?



Cambridge Üniversitesi bir araştırma yapmış dostlar. Dünya çapında şifre ve parola araştırması bu geniş araştırma…En sağlam şifreler Almanlar ve Korelilerde çıkarken; en dandik şifreler de Vietnam, Endonezya ve İtalya’da imiş.

En çok hangi şifre kullanılıyormuş tahmin edin bakalım !!! “Açıl susam açıl! ”ın matematik dilinde yazımı diyeyim siz anlayın ! Hayatımın hiçbir döneminde kullanmadığım ve kullanmayı da düşünmediğim sayı dizimi : 123456. Biliyorsunuzdur geçen Ocak ayında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da e-mail hesabı “sizlere ömür” oldu. Tabii olur ! Sen koyarsan “12345” diye şifre, adamlar da gelir kırar tabii ! Oraya bir de “6” rakamı lazım “6”!

Ha bir de olayın “gizli soru” kısmı var ki o daha komplike ! Millet neyi bilmez ? O yakınım kırar mı ? Bu arkadaşım bilir mi ? diye iki saatimi harcarım net başında..! Ben gizli soru diye ömrümü yiyedurayım, bu meretin en güvenlisi babamın göbek adıymış ! Peh ! Bu bizim babalara uyar mı yahu ???  Sene 1939…Dedem babamın göbeği kesildi diye Berke, Orçun ne bileyim Toyguç isimleri falan koyacak değil ! Ya Ali’dir ya Mustafa..Bilemedin Ahmet,Mehmet ! Dört-beş denemede bulunur cancağızım ! Her ne kadar Microsoft araştırmacıları baba göbek adı konusunda ısrarcı olsalar da, benden tek bir cevap : Olmaz öyle şey..!

8 yorum:

  1. Şifrelerim basit sanırıdm, meğer daha basitleri varmış. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalyanlar bu işin piri derdim. Nedense öyle bir izlenim bıraktılar:)Öte yandan babamın göbek adını gizli soruya denerdim ama yok ki :D

      Sil
  2. Benim şifrelerim genelde anlamı olmayan kelimelerin çiftlemesinden oluşur ve içlerinden mutlaka bir harfin yeri değişiktir :)
    Ve genelde hep aynı şifreyi kullanırım ama bu iyi bir şey değil.
    Karikatüre çok güldüm :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok fena şifrelerim ! :) Unutup da hatırlamaya uğraştığım çok olmuştur :D

      Sil
  3. Yok yok olmaz vallahi. Ama 123456 da olmaz yaa. Bir kelime bir rakam falan olsa en iyisi işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 123456 zaten "Gel beni kır!" diyor..:)Almanlara göre; en sağlam şifreler 9 haneli olanlarmış. Adamlar 123456789 ve tam tersi hariç istediğini yaz bulmak mümkün değil demiş :)

      Sil
  4. şifrelerde gerekirse anagramları kullanın..

    almanlar kısmen haklı 9 haneli şifreyi kırmak daha zordur matematiksel anlamda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim şifrelerim genelde 10 haneden aşağı olmaz..Teşekkürler öneriniz için..

      Sil