Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

9 Haziran 2012 Cumartesi

bayan meRaklı Yunanistan sınırına dayanır mı..???







Gözlerimi kapatıp bundan 15-20 sene önceye gittim. İlk sınıfımızda, mavi önlükler içerisinde saf, minik öğrencilerdik. O yıllardan aklımda kalan en canlı sahneler, Anadolu Liselerine hazırlık için verilmiş kapkalın test kitabıydı ki, sanki sarılıp yatacak başka bişey bulamamışım gibi geceleri onunla yatardım ! (Kitapla bu denli laubalilik sonucunda Anadolu Lisesini birincilikle kazandım o ayrı !) İkincisi de “Yerli Malı Yurdun Malı; Herkes Onu Kullanmalı !” sloganıyla benim soyduğum elmaları, kabuğundan ayırdığım cevizleri sevgili sıra arkadaşım Melih’in fütursuzca “lüp lüp” mideye indirmesiydi ! ( Benim sağladığım lojistik destek sayesinde okul birincisi olmuştu !) Şimdi kendi kendinize “ Bayan Meraklı tozuttu yine !” dediğinize eminim ! Ama haberi duyunca “yerli mal”la gurur duydum gurur ! Teknoloji Bakanı Sn. Nihat Ergün açıklamış, yerli malla yapılmış yurdun otomobili geliyormuş birkaç sene içerisinde. Sakarya’da bir otomobil fabrikasını ziyaret eden bakan; Türkiye’nin otomotiv konusunda 50 yıllık bir birikiminin olduğunu söylemiş.
Biliyoruz ki seneler önce yabancı bir şirket bor madeniyle çalışan araba üretti. Dünya rezervinin yaklaşık yüzde 70ini de Türkiye sağlıyor bor konusunda. Ama bu madeni işleyebilecek gerekli teknoloji Türkiye de olmadığı için, bu kaynak ancak ham bor ürünü satarak değerlendirilebiliyor..Önümüzdeki 3-4 sene geçtiğinde; ablama, halama, markete, komşuya..vs; deposunu bor madeniyle fullediğim “en hakiki öz yerli arabam”la mı giderim Allah bilir ! Ama düşünmek bile heyecanlandırmıyor değil ! Belki göçmen dedemin bırakıp geldiği Drama’ya bile girerim o arabayla ! Ne dersiniz ???


2 yorum:

  1. Ben de Anadolu Lisesi mezunuyum.Gerçi bayağı zaman oldu ama:)Türkler de yapar umarım yerli araba bahsettiğin gibi.Yerli malı haftalarını bende çok severdim:)

    YanıtlaSil
  2. Benim de uzun zaman oldu :) Yerli malı haftaları benim için safi yemek-içmekten ibaret olduğu için favori "Belirli gün ve haftam"dı :):)

    YanıtlaSil