Bayan MeRaklı'nın Dünyasına Hoşgeldin...:)

21 Haziran 2012 Perşembe

TUTARSA İYİ..!


Emniyet, polisiye-bilimkurgu filmlerini aratmayacak bir çalışmaya imza atıyor. Eğer İçişleri Bakanlığı’ndan onay gelirse, vatandaşın bütün adli kayıtları TC kimlik numarasına eklenecek. Böylece hakkında ihbar olan her kurumda, işlem sırasında ortaya çıkabilecek. Şimdiye kadar hastaneden tapu dairesine her türlü devlet makamında elini kolunu sallaya sallaya gezinen suçlular da, arandığından haberi olmayan kişiler de bu sistemle anında yakalanacak.
Akşam gazetesinden alınan habere göre mahkemelerden gelen yakalama emrini alıp sokak sokak zanlı arayan polis, yöntem değiştirmeye hazırlanıyor. İş yoğunluğu ve zaman kaybı, T.C. kimlik numaralarına elektronik ortamda şerh konulmasıyla engellenecek. Aranan şahıslar Nüfus Müdürlükleri, maliye, evlenme daireleri, belediye işlemleri, SGK işlemleri, su, doğalgaz ve elektrik açma işlemleri ile tapu daireleri gibi kurumlarda T.C. kimlik numarasını verdiği anda deşifre olacak ve mahkemeye gitmek zorunda kalacak.
Henüz taslak olarak hazır olan bu çalışma bakanlıktan onanırsa tüm Türkiye’de uygulanacak.

5 yorum:

  1. Önce sabıka kaydını açacaklar, sonra bunu.
    Bakıp görelim bari. :)

    YanıtlaSil
  2. alla alla nerden duyuyosunuz bunları. hiçbirini bilmiyom.
    :)

    YanıtlaSil
  3. gün gelecek hepimizin üzerinde çipler olacak böylece işaretlenmiş koyunlar gibi olacağız böyle bir çağın başlangıcı..

    YanıtlaSil